ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ► ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ 

Η Ελληνική Εταιρία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας είναι ένα μη κερδοσκοπικό, μη κυβερνητικό σωματείο, που αριθμεί πάνω από 5.500 μέλη πανελλαδικά, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Επισης εχει γραφεία στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Αλεξανδρούπολη, στη Λάρισα, στη Καβάλα, στο Ηράκλειο Κρήτης, στη Σύρο, στη Ρόδο, στη Κέρκυρα και στη Πάτρα, που λειτουργούν κυρίως από εθελοντές-πάσχοντες.
Δραστηριοποιείται στην Ελλάδα εδώ και 12 χρόνια και εχει ως κυριους στόχους του:
την υποστήριξη των ανθρώπων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, ώστε να πετύχουν την αυτονομία, τη βελτίωση της καθημερινότητας τους με σκοπό τη συμμετοχή τους στο καθημερινό παραγωγικό γίγνεσθαι,και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας πάνω στα προβλήματα που δημιουργεί η νόσος,


Δραστηριότητες 

-  Οργανώνει πανελλήνια συνέδρια, ημερίδες και διαλέξεις σε όλη την Ελλάδα για τη σύγχρονη ενημέρωση σχετικά με τη νόσο.
-  Συνεργάζεται με γιατρούς νοσοκομείων (νευρολόγους, ορθοπεδικούς, οφθαλμίατρους, ουρολόγους), καθώς και με ψυχολόγους, φυσιοθεραπευτές και κοινωνικούς λειτουργούς.
- Διανέμει ενημερωτικά φυλλάδια σχετικά με την πάθηση και εκδίδει τριμηνιαία εφημερίδα που αποστέλλεται σε όλα τα μέλη, στους 800 νευρολόγους της Ελλάδας και σε Έλληνες της διασποράς.
-  Διοργανώνει συναντήσεις για γνωριμία και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των μελών, εκδρομές, καθώς και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις.
- Έχει εθελοντικές ομάδες αυτοβοήθειας για κατ’ οίκον επισκέψεις σε όσους είναι σε βαριά κατάσταση.
-  Παρέχει τηλεφωνική πληροφόρηση και ψυχολογική υποστήριξη και διατηρεί τηλεφωνικό δίκτυο επικοινωνίας και ενημέρωσης με τα μέλη για τα δικαιώματα τους.
-  Τα μέλη επίσης συμμετέχουν σε ομάδες διαφόρων δραστηριοτήτων (φυσικοθεραπείας, γυμναστικής σε πισίνα, αερόβιας γυμναστικής, ψυχολογικής υποστήριξης, ρεφλεξολογίας, δραματοθεραπείας, χοροθεραπείας) που προσφέρονται από ειδικούς σε εθελοντική βάση.

Θεσσαλονίκη
Τηλ./Fax: 2310 949 909 - Tηλ. 2310 949 672
email 

info(_AT_)gmss.gr


Αθήνα
Τηλ 210 99 46 733 Fax: 210 99 46 169
e-mail 
www.gmss.gr 

 

► Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ (MSIF)

Η Διεθνής Ομοσπονδία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας, MSIF, ιδρύθηκε το 1967, ως ένας διεθνής φορέας, ο οποίος συντονίζει τις δραστηριότητες των Εθνικών Εταιριών για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας σε όλο τον κόσμο. Οι στοχοι της Ομοσπονδιας ειναι:
Να οδηγήσουν την παγκόσμια κίνηση κατά της ΣκΠ, προκαλώντας την έρευνα στην κατανόηση και τη θεραπεία της ΣκΠ, και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων που πάσχουν από ΣκΠ.

Οι ιστοσελίδες της Ομοσπονδίας παρέχουν αξιόπιστες και έγκυρες πληροφορίες για τη νόσο ΣκΠ, π.χ
-  Τι είναι η ΣκΠ
-  Αιτίες της ΣκΠ
-  Οι τύποι της ΣκΠ
- Τα συμπτώματα
-  Η πορεία της ΣκΠ
-  ΣκΠ και οικογένια
- Τι να λέω σε άλλους για την διάγνωση του νόσου
 
www.msif.org/el

 

► MSSOCIETY.GR

Οι ιστοσελίδες του MSSociety.gr είναι η μεγαλύτερη online κοινωνία για τους ανθρώπους που πάσχουν από την πολλαπλή σκλήρυνση (MS) στην Ελλάδα. Παρέχει όλες τις υπηρεσίες και αξιόπιστες και έγκυρες πληροφορίες, εκείνες που χρειάζεται η κοινωνία ώστε να γνωρίσει καλύτερα την νόσο της MS. Μπορούν τα άτομα να μοιραστούν ελεύθερα τις γνώσεις τους αναμεταξύ τους , για τις θεραπιες και υπηρεσίες που υπάρχουν για την ΣκΠ, και για όλα τα άλλα θέματα που τους αφορούν.

www.mssociety.gr