ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

 

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΑΚΡΙΒΕΙΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥΣ

www.oekk.gr
Παρεχει ακριβείς πληροφορίες για τον:
-Καρκίνο του Μαστού
-Μελάνωμα
-Καρκίνο του Προστάτη
-Καρκίνο του Τραχήλου της Μήτρας
-Καρκίνο του Εντέρου
-Καρκινο του Πνεύμονα
-Λέμφωμα
-Καρκίνο του Λάρρυγα 

www.bestrong.org.gr

Παρεχει ακριβείς πληροφορίες για τον:
-Καρκίνο του Μαστού
-Μελάνωμα
-Καρκίνο του Προστάτη
-Καρκίνο του Τραχήλου της Μήτρας
-Καρκίνο του Παχέου Εντέρου
-Καρκινο του Πνεύμονα
-Καρκίνο του Παγκρέατος
-Καρκίνο του στομάχου
-Καρκίνο του νεφρών
-Καρκίνο των όρχεων
-Καρκίνο του Ήπατος
-Λευκαεμία

www.oncology-center.gr
Παρεχει ακριβείς πληροφορίες για τον:
-Μελάνωμα
-Καρκίνο του Προστάτη
-Καρκίνο του Τραχήλου της Μήτρας
-Καρκίνο του Παχέου Εντέρου
-Καρκινο του Πνεύμονα
-Καρκίνο του Παγκρέατος
-Καρκίνο του στομάχου
-Καρκίνο του νεφρών
-Καρκίνο των όρχεων
-Καρκίνο του Ήπατος 


 

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΑΚΡΙΒΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΙΔΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Ο καρκίνος του πνεύμονα

Μια αξιόπιστη online πηγή των πληροφοριών σχετικά με τον καρκίνο του πνεύμονα: Αιτίες και παράγοντες κινδύνου, συμπτώματα του καρκίνου του πνεύμονα, διάγνωση, θεραπεία, τη διαχείριση των συμπτωμάτων και την πρόληψη.
www.lungcancer.gr

Λέμφωμα

Παράγεται από την ελληνική φιλανθρωπίκνη οργανωση, Αγγαλιαζω, (Ομιλος εθελοντων κατα τον καρκίνο) , και αποτελει μια εξαιρετική πηγή πληροφοριών σχετικά με τον λέμφωμα. Μπορείτε επίσης να κατεβάσετε όλες τις πληροφορίες ως φυλλάδιο.
www.onlymphoma.gr

Πολλαπλό μυέλωμα

Μια αξιόπιστη online πηγή πληροφοριων για τον Πολλαπλό Μυέλωμα. Παράγεται από την Myeloma Euronet, μια ευρωπαϊκη μη κερδοσκοπική οργάνωση αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση για των πολλαπλό μυέλωμα, η οποια ειναι μια όλο και πιο συχνή μορφή καρκίνου του μυελού των οστών.
www.myeloma-euronet.org

Ο καρκίνος του Μαστού

Η καλύτερη online πηγή πληροφοριων, αφοσιωμένη στην παροχη αξιοπιστων πληροφορίων σχετικά με οτιδήποτε αφορά τον καρκίνο του μαστού είναι ο δικτυακός τόπος της «Άλμα Ζωής». η Ελληνική φιλανθρωπική οργάνωση για τις γυναίκες με καρκίνο του μαστού. Οι σελιδες τους έχουν πληροφορίες σχετικά με: παράγοντες κινδύνου, συμπτώματα του καρκίνου του μαστού, τη διάγνωση, ποιες ερωτήσεις να ρωτήσετε το γιατρό σας πριν κανετε τη βιοψία, και πριν ξεκιησετε την θεραπεία, η σταδιοποίηση του καρκίνου, καθώς και οι διαθέσιμες θεραπείες για τον καρκίνο του μαστού (ακτινοθεραπεία, χημειοθεραπεία, ορμονική θεραπεία και η χειρουργική επέμβαση).
Μπορείτε να κατεβάσετε φυλλάδια για
-Αυτο-εξετάση μαστού
-Τι να πω στο παιδί μου
-Πληροφορίες σχετικά με χημειοθεραπεία στον καρκίνο του μαστού
-Ασκήσεις για το χερι μετά τις θεραπευτικες επέμβασεις στον καρκίνο του μαστού
www.breastcancerhellas.gr


  

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

 

► ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ

H Μη κερδοσκοπική Οργάνωση Φίλων Του Καρκίνου “ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ” ιδρυθηκε το 2007. Μέσα από τη δική του εμπειρία με τον καρκίνο, ο εμπνευστής και ιδρυτής της οργάνωσης, Παναγιώτης Μιχαήλ, συνειδητοποίησε ότι οι καρκινοπαθείς, οι οικογένειες και οι φίλοι τους, είχαν μεγάλη ανάγκη για αξιόπιστες - επίκαιρες πληροφορίες, πρακτικές συμβουλές και υποστήριξη.
Ο σκοπος της οργάνωσης ειναι η παροχη της πληροφορησης και υποστηριξης σε ολους που εμπλεκονται με τον καρκινο, με τα εξης μέσα

Οι ιστοσελίδες του χώρου ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ αποτελούνται από πάνω από 1000 ιστοσελίδες πληροφοριών που αφορούν τον καρκίνο.

Οι πληροφορίες αυτές γράφτηκαν και επιμελήθηκαν από τους επιστημονικούς συνεργάτες υγείας της οργάνωσής.
Τι είναι ο καρκίνος
Τι προκαλεί τον καρκίνο
Είδη καρκίνων
Θεραπεία
Πρόληψη
Ανίχνευση καρκίνου
Η διαχειρηση των συμπτωματων
Τα διακιώματα των καρκινοπαθών
Προχωρημένος καρκίνος
Επικοινωνώντας με την οικογένια
Ποιότητα ζωής
Πρακτικές πληροφορίες

Γραμμή Τηλεφωνικης Υποστήριξης 1069

Από την 18/01/2010 ξεκίνησε η λειτουργία της πρότυπης για τα ελληνικά δεδομένα γραμμής υποστήριξης, μέσω του εθνικού τετραψήφιου αριθμού 1069, που έχει σαν στόχο την ψυχοκοινωνική στήριξη των ανθρώπων που εμπλέκονται με τον καρκίνο.
Οι ημέρες & ώρες λειτουργίας της εθνικής γραμμής υποστήριξης 1069 είναι: Kαθημερινά από τις 9.00 π.μ. το πρωί έως τις 21.00 μ.μ. το βράδυ, πλην του Σαββατοκύριακου & επίσημες αργίες. Οποιοσδήποτε πολίτης από όλη την Ελλάδα μπορεί να καλεί το 1069, μέσω σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας. Η χρέωση για τον καλούντα είναι αυτή της αστικής κλήσης, του τηλεπικοινωνιακού παρόχου που έχει σχετική σύμβαση. Στην γραμμή βρίσκονται και απαντούν ειδικευμένοι επιστήμονες της ψυχικής υγείας όπως: συμβουλευτικοί ψυχολόγοι, ψυχοθεραπευτές, ψυχολόγοι υγείας, κοινωνικοί λειτουργοί, κοινωνιολόγοι. Η γραμμή λειτουργεί με 4 ειδικούς ψυχικής υγείας ως μόνιμο προσωπικό αλλά & με εθελοντές.

Διαδικτυακη Υποστηρίξη

Εκτός της εθνικής τηλεφωνικής γραμμής υποστήριξης 1069, παρέχεται η δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο, να έχει υποστήριξη απο την επιστημονική μας ομάδα και μέσω του διαδικτύου, με email, chat, ή videochat.

cancersupport(_AT_)bestrong.org.gr


Online Κοινοτητα

Από το 2008 ξεκίνησε η λειτουργία του Διαδικτυακού Forum της οργάνωσής. Εδω θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα πληροφόρησης αλλά και υποστήριξης που αφορούν τον καρκίνο. Μπορείτε να επικοινωνήσετε και να μοιραστείτε με άλλους ανθρώπους που βίωσαν ή βιώνουν τον καρκίνο, την δική σας εμπειρία. Μέσω του Forum υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας με την οργάνωση ή τον ιδρυτή της Παναγιώτη Μιχαήλ για οποιαδήποτε ερώτηση θέλετε να υποβάλετε. Το Forum για την καλύτερη λειτουργία αλλά και την ασφάλεια των μελών του, ελέγχεται από επαγγελματίες ψυχικής υγείας της οργάνωσης.

Υποστηρίξη στο χώρο της οργάνωσης

Ο χώρος όπου στεγάζεται και το πρότυπο τηλεφωνικό & διαδικτυακό κέντρο υποστήριξης 1069, βρίσκεται στην Κυψέλη, στην οδό Άγιας Ζώνης 1Α. Στον χώρο της οργανωσης πραγματοποιούνται διάφορες δραστηριότητες και παρέχονται υπηρεσίες όπως:
Ατομική θεραπεία
Συμβουλευτική
Θεραπευτικές ομάδες
Ομάδες αυτοβοήθειας
Ομάδες δραματοθεραπείας
Παροχή διατροφικών προγραμμάτων
Ειδικά προγράμματα εναλλακτικών σωματικών δραστηριοτήτων
Όλα τα παραπάνω προγράμματα πραγματοποιούνται και έχουν την πλήρη επίβλεψη των εξειδικευμένων ανθρώπων για την κάθε δραστηριότητα όπως: ψυχολόγοι υγείας, ψυχοθεραπευτές, κοινωνιολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, κλινικοί διατροφολόγοι, καθηγητές φυσικής αγωγής.


Τα προγράμματα αυτά παρέχονται όχι μόνο στους ασθενείς αλλά και στο οικείο περιβάλλον αυτών.

Tηλ. 210 8620085, 6932209001
Email: 

info(_AT_)bestrong.org.gr

Website: www.bestrong.org.g

 

► ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ  -   Ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου 

Ιδρύθηκε το 1976 με σκοπο την ηθική και οικονομική στήριξη των απόρων ασθενών με καρκίνο που νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ».Εξελικτικά έγινε ένας οργανωμένος εθελοντικός φορέας με 1200 μέλη και 160 εκπαιδευμένους εθελοντές. Μια Κοινωνική και Ψυχολογική Υπηρεσία, καθώς και σταθερή εξωτερική συνεργασία με Λογοπεδικό και Ογκολογική Νοσηλεύτρια για τις ανάγκες των ειδικών προγραμμάτων.Το κεντρικο γραφειο του βρισκεται στην Αθηνα, ενώ εχουν δυο παραρτήματα. στην Πατρα και στην Ηρακλίο. Τα προγραμματα και οι υπηρεσιες του Συλλογου περιλαμβανουν τα εξης:

Προγραμμα Ψυχοκοινωνική Στήριξη Ασθενών με Καρκίνο και των Οικογενειών τους

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Κοινωνική και Ψυχολογική Υπηρεσία του Ομίλου και οι
στόχοι του προγράμματος είναι η υποστήριξη στον ασθενή, και στην οικογένεια του ασθενούς, η υποστήριξη σε μοναχικούς άπορους ασθενείς σε κοινωνικό, ψυχολογικό και οικονομικό επίπεδο, η πληροφόρηση & ενημέρωση για παροχές κοινωνικής πολιτικής,  και ενέργειες συνηγορίας.

Ενδονοσοκομειακά Προγράμματα

Ο ΟΕΚΚ-ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ υλοποιεί εθελοντικά προγράμματα στο Νοσοκομείο Μεταξά μέσω της Ομάδας των Εθελοντών, που βρίσκονται καθημερινά δίπλα στους ασθενείς με καρκίνο και τις οικογένειές τους κατά την ώρα της θεραπείας με την ομάδα Κλινικής μιας Ημέρας και την ομάδα Ακτινοθεραπευτικής και κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τους με την ομάδα Δανειστικής Βιβλιοθήκης για τους νοσηλευόμενους. Οι εθελοντες εχουν εκπαιδευτει και εποπευουνται απο τον συλλογο.

Προγραμμα Ενημέρωσης για Έγκαιρη Διάγνωση

Η πληροφόρηση και η κινητοποίηση του πληθυσμού για έγκαιρη διάγνωση υλοποιείται μέσω οργανωμένα προγραμμά.Οργανώνονται ομιλίες, καμπάνιες, ημερίδες και εκστρατείες ενημέρωσης, με θέματα που αφορούν στη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου. Για την περιφέρεια οργανώνει εξορμήσεις με κλιμάκια πολλών ιατρικών ειδικοτήτων για screening πληθυσμού σε συνεργασία με δημόσιους φορείς.
Ο Όμιλος δίνει προτεραιότητα στην ενημέρωση ομάδων πληθυσμού που ζουν σε απομακρυσμένες από τα αστικά κέντρα γεωγραφικές περιοχές ή/ και κοινωνικά αποκλεισμένες ομάδες πληθυσμού όπως τσιγγάνοι, μετανάστες κλπ.

Ομάδα Πληροφόρησης – Διεκδίκησης Δικαιωμάτων Καρκινοπαθών

Το 2007 δημιουργήθηκε στον Όμιλο μια ομάδα για τα δικαιώματα που αφορούν στην έγκαιρη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας για όλο τον πληθυσμό, στην πληροφόρηση με σωστό τρόπο για την διάγνωση του καρκίνου, στην ολιστική υποστήριξη από διεπιστημονική ομάδα για την συμμετοχή στις αποφάσεις για τις θεραπευτικές επιλογές, την συμμετοχή στην χάραξη πολιτικών για τον καρκίνο, στην εξασφάλιση της πρόσβασης όλων στην έγκαιρη διάγνωση και κατάλληλη θεραπεία, την πρόσβαση στην πληροφορία για ερευνητικά πρωτόκολλα και πλήθος άλλων.

Ενημερωτικό Έντυπο Υλικό και Ιστοσελίδα

Ενημερωτικό έντυπο υλικό Ο Όμιλος έχει δημιουργήσει και διακινεί έντυπο ενημερωτικό υλικό για διάφορες μορφές καρκίνου, το οποίο έχει μεταφράσει στα αλβανικά, ρωσικά και αγγλικά, έτσι ώστε να έχουν πρόσβαση στην ενημέρωση και οι μετανάστες που ζουν και εργάζονται στη χώρα.
Ιστοσελίδα Από το 2005 μέχρι και σήμερα ο Όμιλος δημιούργησε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο (www.agaliazo.gr) με στόχο την ενημέρωση του κοινού για τα προγράμματα και τις δράσεις του Ομίλου καθώς και οδηγό παροχών για τους ογκολογικούς ασθενείς

Aθήνα

Τηλ.  210 418 1641

Email: 

oekk(_AT_)otenet.gr

Website: www.oekk.gr

Πάτρα
Τηλ. 2610 226122

Ηράκλειον
Τηλ. 2810 288319

 

 

► ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ

 

O Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» παρέχει ένα πρόγραμμα υποστήριξης των γυναικών που εχουν διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού. Εχει γραφεια στην Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη.

Πρόγραμμα Οργανωμένης Αλληλοβοήθειας Reach to Recovery International

Το πρόγραμμα οργανωμένης αλληλοβοήθειας του Συλλόγου έχει ως στόχο τη συναισθηματική υποστήριξη και την πρακτική βοήθεια στις γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο του μαστού. Βασίζεται στο διεθνές πρότυπο Reach to Recovery International, προσαρμοσμένο στα ελληνικά δεδομένα.
O Σύλλογος διαθέτει 150 εθελόντριες (γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού), οι οποίες είναι εκπαιδευμένες και συστηματικά εποπτευόμενες από έμπειρους επαγγελματίες ψυχικής υγείας, οι οποίες παρέχουν την στήριξη μέσα από επισκέψεις ασθενών σε θαλάμους νοσηλείας εφόσον υπάρχει σχετικό αίτημα, τηλεφωνικά και μέσα από την τήρηση εφημεριών στα γραφεία του Συλλόγου.
Το πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία στην ασθενή που μόλις έχει χειρουργηθεί ή που βρίσκεται σε θεραπεία, εφόσον το επιθυμεί, να συζητήσει με μια εθελόντρια που έχει περάσει παρόμοια εμπειρία πριν από κάποια χρόνια. 
Οι εθελόντριες κατά τις επισκέψεις τους δίνουν έντυπο ενημερωτικό υλικό του Συλλόγου με χρήσιμες πληροφορίες για τη χημειοθεραπεία, τις ασκήσεις για το χέρι κ.α., όπως επίσης και έναν ειδικό μαστό κατάλληλο να χρησιμοποιηθεί τις πρώτες μέρες μετά την επέμβαση.

Πρόγραμμα Ψυχοκοινωνικής Στήριξης

Το πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής στήριξης υλοποιείται από τους έμπειρους επαγγελματίες ψυχικής υγείας του Συλλόγου (ψυχολόγους υγείας – ψυχοθεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς) και αποτελεί μαζί με το εθελοντικό πρόγραμμα την «καρδιά» των προγραμμάτων του Συλλόγου. Κύριος στόχος η εξατομικευμένη παροχή υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε ασθενούς και το στάδιο της θεραπείας στο οποίο βρίσκεται. Ο συλλογος προσφερει-
Ατομική συμβουλευτική,
 συμβουλευτική ζεύγους, ομάδα διαχείρισης άγχους:
 ομάδα στήριξης γυναικών υπό χημειοθεραπεία:
 ομάδα στήριξης γυναικών με μετάσταση: ομάδα οριοθέτησης και επικοινωνίας.

Τηλεφωνική Γραμμή Στήριξης

H τηλεφωνική γραμμή στήριξης 210 8253 253, λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή (09:00π.μ - 17:00μ.μ). Η γραμμή στελεχώνεται από την ψυχολόγο υγείας - ψυχοθεραπεύτρια του Συλλόγου, με στόχο την άμεση παροχή στήριξης και πληροφόρησης σε κάθε γυναίκα με εμπειρία καρκίνο του μαστού αλλά και σε συγγενείς και φίλους. 

Πληροφόρηση για Θέματα Ασφαλιστικά, Εργασιακά, Συνταξιοδοτικά κλπ.

Ο σύλλογος , "Αλμα Ζωής",  παρέχει έγκυρες πληροφορίες σε κάθε ενδιαφερόμενο για θέματα που αφορούν τα εργασιακά δικαιώματα των γυναικών με καρκίνο μαστού, τις ασφαλιστικές καλύψεις και τις κρατικές παροχές.

Πρόγραμμα Ενημέρωσης για την Πρόληψη-Έγκαιρη Διάγνωση

Ένας από τους κύριους στόχους του Συλλόγου είναι η ακριβής και έγκυρη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του γενικού γυναικείου πληθυσμού για την αξία της πρόληψης - έγκαιρης διάγνωσης.

Ο στόχος αυτός επιτυγχάνεται με τη διοργάνωση πανελλαδικά ενημερωτικών επιστημονικών ομιλιών Στις επιστημονικές ομιλίες συμμετέχουν επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων (χειρουργός μαστού, ογκολόγος - παθολόγος, ακτινοδιάγνωστης, ψυχολόγος, κοινωνική λειτουργός) αλλά και μια εθελόντρια του Συλλόγου, γυναίκα με εμπειρία καρκίνου μαστού η οποία με την παρουσία και το λόγο της συμβάλλει σημαντικά στην απομυθοποίηση του καρκίνου μαστού.                        

Aθήνα
Tηλ 210 8253253
Email 

breastca(_AT_)otenet.gr

www.breastcancerhellas.gr

Πάτρα 
Tηλ 2610 222274
Email 

breastcapatras(_AT_)yahoo.com

Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310285181
Email 

breastcathes(_AT_)gmail.com