ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ

 

 

Πρακτικά της 11ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Φάρου Σκοπέλου που πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαϊου 2017 στο γραφείο του Συλλόγου

Παρόντες (11 μέλη): Χ. Γούναρη, Ρ. Γαλατσάνος, Σ. Λαμπή, Α. Δημητριάδη,Α. Καφαντάρη, Β. Καρατζά, Ν. Κοσμά,Μ. Πατσή, L.Manly, M.Carins,Μ.Καφαντάρη.

Η Ετήσια Γενική Συνέλευση ξεκίνησε στις 18.00, δεδεομένου ότι δεν υπήρχε απαρτία μελών την προγραμματισμένη ώρα έναρξης της, δλδ στις 17.30.

Η Αντιπρόεδρος του συλλόγου, κ. Λιθαδιώτη Κατερίνα, δεν ήταν παρούσα λόγω ασθένειας.

1.    Τα πρακτικά της 10ης ΕΓΣ του ΦΑΡΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ, που έγινε στις 4 Μάη 2016 στις 17.30, τα οποία ήταν διαθέσιμα σε αντίγραφα στα ελληνικά και τα αγγλικά , διαβάστηκαν από τα μέλη και εγκρίθηκαν ομόφωνα από τη Συνέλευση.

2.    Η Ετήσια αναφορά Προέδρου για το 2016. Η κ. Πατσή κατέθεσε στα μέλη της Συνέλευσης γραπτό απολογισμό στα ελληνικά και τα αγγλικά. Η Πρόεδρος παρουσίασε το έργο του συλλόγου, καθώς και τους μελλοντικούς του στόχους, στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματοςπου εκπονείται από τον ΦΑΡΟ, από 1/2/2017 εως 31/1/2018.

Α. Συνεχίζεται η συνεργασία του ΦΑΡΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ με την ακτοπλοική εταιρεία HSW για τη δωρεάν μετακίνηση καρκινοπαθών που ταξιδεύουν για την θεραπεία τους. Από το Δεκέμβριο του 2016 , ο σύλλογος συνεργάζεται με την ακτοπλοική εταιρεία ΑΝΕΣ ΑΕ, αλλά και με την AEGEAN FLYING DOLPHINS (από τον Ιανουάριο του 2017), καθώς και με την εταιρεία AQUA FERRIES, οι οποίες διαθέτουν δωρεάν και εκπωτικά εισιτήρια για καρκινοπαθείς και συνοδούς, αντίστοιχα.

Β. Τον Δεκέμβρη του 2016, υπήρξαν αλλαγές στη σύνθεση του ΔΣ , με την παραίτηση της προέδρου Μ. Καφαντάρη και της γραμματέα Σ.Μπετσάνη και ως εκ τούτου, το ΔΣ του συλλόγου έχει πλέον την εξής σύνθεση :

Πρόεδρος-Μάγδα Πατσή

Αντιπρόεδρος –Κατερίνα Λιθαδιώτη

Γραμματέας-Ρηγίνος Γαλατσάνος

Ταμίας- Νινέττα Κοσμά

Μέλος- Φάνης Ρούσσος

Γ. Επίσης, το Δεκέμβριο του 2016 , το ΔΣ του ΦΑΡΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ, ψήφισε την πρόταση της τέως προέδρου του συλλόγου, κ. Χ. Γούναρη, για την εκπόνηση ετήσιου πιλοτικού προγράμματος από 1/2/17 έως 31/1/18, με την πρόσληψη στο ρόλο της συντονίστριας του ΦΑΡΟΥ, της ψυχολόγου Μ. Καφαντάρη, η οποία απασχολείται έμμισθα 20 ώρες την εβδομάδα στο γραφείο του συλλόγου.

Δ. Στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματοςτου ΦΑΡΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ, έχουν επιτευχθεί τα εξής :

      1. Δημόσιες παρουσιάσεις του συλλόγου στην Χώρα της Σκοπέλου και στη Γλώσσα Σκοπέλου, στις 9 και               30 Απριλίου 2017, αντίστοιχα.

      2. Διασύνδεση και συνεργασία με το ΚΥ Σκοπέλου και άλλες δομές υγείας και πρόνοιας εντός και εκτός Σκοπέλου, σε επίπεδο εκατέρωθεν παραπομπών και όποιου άλλου τύπου ενδεχόμενη συνεργασία.

      3. Νέες συνεργασίες με επαγγελματίες του χώρου της υγείας που δραστηριοποιούνται στο νησί της Σκοπέλου, με στόχο τις εκατέρωθεν παραπομπές ασθενών, με στόχο την κάλυψη των αναγκών τους και την ψυχοκοινωνική τους υποστήριξη.

     4. Διερεύνηση πιθανής συνεργασίας με την ειδικευμένη στην Ανακουφιστική Φροντίδα, γιατρό κ. Νατάσσα Παπαδαυιδ, πιθανά ως εξωτερική συνεργάτη του ΦΑΡΟΥ.

     5. Δωρεές στο σύλλογο ΦΑΡΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ από την Ι.Μ. Χαλκίδας, Ιστιαίας και Β. Σποράδων, καθώς και από την Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγ. Ανδρέα στο Εδιμβούργο.

     6. Ενημέρωση του Δήμου Σκοπέλου για τις δράσεις και τους στόχους του ΦΑΡΟΥ στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος.

     7. Παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών σε 6 εξυπηρετούμενους –ασθενείς με καρκίνο και στις οικογένειες τους.

Ολοκληρώνοντας τον απολογισμό, η πρόεδρος του συλλόγου αναφέρθηκε και στους μελλοντικούς του στόχους, οι οποίοι είναι οι εξής :

Α. Ομιλίες από επαγγελματίες υγείας για θέματα που άπτονται του καρκίνου σε επίπεδο πρόληψης  και αντιμετώπισης.

Β. Πρόθεση δημιουργίας ομάδας υποστήριξης γυναικών με καρκίνο του μαστού

Γ. Εκπόνηση έρευνας σε πληθυσμό καρκινοπαθών στο νησί της Σκοπέλου

Δ. Προσπάθεια εύρεσης και διασφάλισης πόρων για το σύλλογο μέσω αιτήσεων για δωρεές σε κοινωφελείς οργανισμούς για τη συνέχιση του έργου του συλλόγου.

3.    Ο οικονομικός απολογισμός 1-1-2016 εως 31-12-2016 παρουσιάστηκε από την ταμία του συλλόγου κ. Νινέττα Κοσμά. Σύμφωνα με αυτόν ,ο σύλλογος είχε στην αρχή του έτους 12.432,52 ευρω. Τα έσοδα ήταν 1109,45 ευρώ (συνδρομές μελών, δωρεές,κουτιά συλλόγου, Paypal κτλ), ενώ τα έξοδα ήταν 931,85 (εκδηλώσεις,οικονομική ενίσχυση ασθενή, ΟΤΕ, προμήθειες τράπεζας, πληρωμή λογίστριας). Στο τέλος της χρονιάς το ποσό ήταν 12.610,12 ευρώ.

4.    Ο M. Carins – εξ΄αφορμής της παροχής του αμαξιδίου του ΦΑΡΟΥ πριν 3 χρόνια σε άτομο με κινητικά προβλήματα- ζήτησε ο σύλλογος να παρακολουθεί πιο στενά τέτοιου τύπου παροχές σε άτομα που έχουν ανάγκη στο μέλλον, δεδομένου ότι το αμαξίδιο έχει υποστεί βλάβη και πλέον δεν χρησιμοποιείται.Η Νινέττα Κοσμά έκανε μια συνοπτική αναφορά στις ενέργειες που έχουν γίνει σε σχέση με αυτό το θέμα και ανέφερε ότι είναι υπό διερεύνηση ενελλακτικοί τρόποι για να επισκευαστεί το αμαξίδιο.

5.    Η συντονίστρια του συλλόγου Μ.Καφαντάρη, ενημέρωσε τη Συνέλευση αναφορικά με τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η κ. Anne Cragoe,μέσω της επικοινωνίας της με τον κ. Perrols , πρόεδρο του οργανισμού “HOSPICES OF HOPE” , προκειμένου να καταστεί δυνατή η εκπαίδευση της προέδρου και της συντονίστριας του ΦΑΡΟΥ  σε ξενώνα φιλοξενίας ασθενών στο Brasov της Ρουμανίας χωρίς την καταβολή χρημάτων για διαμονή και εκπαίδευση καθώς και για την κάλυψη των αεροπορικών εισιτηρίων από Αθήνα για Βουκουρέστι.

6.    Τελειώνοντας, η πρόεδρος του συλλόγου, Μάγδα Πατσή, ευχαρίστησε όλους και η συνέλευση ολοκλήρωσε τις εργασίες της στις 19.30.

 

Πρακτικά 10ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Φάρου Σκοπέλου που πραγματοποιήθηκε στις 4 Μαϊου 2016 στο γραφείο του Συλλόγου

Παρόντες (22 μέλη): Γαλατσάνος Ρηγίνος, Γιαννακοπούλου Πέγκυ, Γούναρη Χαρίκλεια, Καλογερομήτρου Ουρανία, Καφαντάρη Μαρία, Κοσμά Νινέττα, Λαμπή Σόφη, Λιθαδιώτη Γ. Κατερίνα, Παλαιοδημόπουλος Δημήτρης, Πατσή Μάγδα, Ρούσσος Επιφάνειος, Φάλκου Αγγελική, Bankes John, Carins Michael, Cragoe Ann, Dilieto Lesley, Gill John, Somer Jill.

Aπουσίες: Οι απόντες Lloyd Robert, Stephen Chappel, Lisa Manley και Μάχη Παπαδαυϊδ, εξουσιοδότησαν τις Χαρίκλεια Γούναρη, Μαρία Καφαντάρη, Anne Cragoe και Νινέττα Κοσμά αντίστοιχα, να ψηφίσουν για λογαριασμό τους.

Την ΕΓΣ παρακολούθησε ο πάτερ Ευάγγελος Κεχριώτης.

Η Ετήσια Γενική Συνέλευση ξεκίνησε στις 17:30, όταν σύμφωνα με το καταστατικό, παρίστατο ικανός αριθμός μελών για τη διενέργεια των εργασιών της.

1. Τα Πρακτικά της 9ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Φάρου Σκοπέλου, που έγινε στις 26 Απριλίου 2015 στις 18:00, ήταν διαθέσιμα σε αντίγραφα και διαβάστηκαν στη Συνέλευση στα αγγλικά και τα ελληνικά.  Τα πρακτικά εγκρίθηκαν ομόφωνα από τη Συνέλευση δια ανατάσεως των χειρών.

2. Η Ετήσια Αναφορά της Προέδρου για το 2015.  Η κυρία Γούναρη κατέθεσε στα μέλη της ΕΓΣ γραπτό απολογισμό στ’ αγγλικά και τα ελληνικά.  Η απερχόμενη πρόεδρος παρουσίασε επίσης προφορικά την αναφορά πεπραγμένων για το 2015, μαζί με κάποιες ιδέες και προτεραιότητες για τη νέα χρονιά, οι οποίες περιλαμβάνουν:

- Συνεχίζεται η συνεργασία με τη «Hellenic Seaways» για τη δωρεάν μετακίνηση των καρκινοπαθών που ταξιδεύουν για τη θεραπεία τους.

- Αποστολή επιστολής στο Δημοτικό Συμβούλιο με υπογραφές όλων των μελών και φίλων, για  γνωστοποίηση των δράσεων του Συλλόγου και κατοχύρωση του χώρου.

- Ομιλία της κ. M. Andersen τον Οκτώβρη του 2015 με θέμα την ανακουφιστική φροντίδα στη Δανία, στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης  του Συλλόγου.

- Συμμετοχή του Συλλόγου στο Τρίαθλο το Μάιο του 2015

- Αποστολή 2 άρθρων για το Σύλλογο στο περιοδικό «Ενοριακός Λόγος»

- Η πρόεδρος αναφέρθηκε στον προβληματισμό που υπάρχει για τη συνέχεια και τη μελλοντική πορεία του «ΦΑΡΟΥ». Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχει η πρόταση τους προσεχείς μήνες να ξεκινήσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα διάρκειας ενός έτους, με την ύπαρξη ενός  εργαζόμενου -προσώπου αναφοράς στο ρόλο του συντονιστή του «ΦΑΡΟΥ», με σταθερή καθημερινή παρουσία στο γραφείο του Συλλόγου, ο οποίος θα συνεργάζεται με τα μέλη του Δ.Σ. , τα οποία ως γνωστό εμπλέκονται εθελοντικά με τον Σύλλογο, προκειμένου να διευθυνθούν οι δράσεις του «ΦΑΡΟΥ» και  στο επίπεδο παροχής υπηρεσιών στήριξης για καρκινοπαθείς και χρόνιους ασθενείς, αλλά και στο επίπεδο της διασφάλισης της βιωσιμότητας του Συλλόγου.

Η ΕΓΣ ευχαρίστησε την πρόεδρο για την αναφορά της και την προσφορά της στο Σύλλογο γι’ αυτή τη χρονιά και προχώρησε στις εργασίες της.

3. Ο οικονομικός απολογισμός (1 Ιανουαρίου 2015-31 Δεκεμβρίου 2015) παρουσιάστηκε από την ταμία του Συλλόγου Μαρία Καφαντάρη, η οποία ανέφερε πως στην αρχή του έτους ο Σύλλογος είχε €13.933,78.  Τα έσοδα ήταν €1.657,38 (από δωρεές, συνδρομές μελών, κουτιά Συλλόγου, Pay Pal κλπ).  Τα συνολικά έξοδα ήταν €3.158,64  (Εκδηλώσεις, ενίσχυση ασθενών, ΟΤΕ και αναλώσιμα γραφείου, προμήθειες τράπεζας & Pay Pal κλπ).  Στο τέλος της χρονιάς το ποσό ήταν €12.432,52. Η ταμίας ανέφερε ότι προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τα έξοδα του συλλόγου στο ελάχιστο και ν’ αυξήσουμε τις εισφορές όπως από δωρεές. Επίσης, ρώτησε αν υπήρχε κάποια απορία για τα οικονομικά και ανέφερε ότι τα οικονομικά βιβλία ελέγχθηκαν από τη λογίστρια και την Επιτροπή Ελέγχου του συλλόγου.

Στη συνέχεια, ζητήθηκε από τη Συνέλευση η επίσημη έγκριση του οικονομικού απολογισμού όπως προτάθηκε από τη Lesley Dilieto και ο οικονομικός απολογισμός εγκρίθηκε ομόφωνα δι’ ανατάσεως των χειρών.

4.  Εκλογή της Εφορευτικής Επιτροπής προτάθηκε από την ΕΓΣ, ώστε να πραγματοποιηθούν όλες οι εκλογικές διαδικασίες σύμφωνα με το καταστατικό του Συλλόγου.  Προτάθηκαν τα παρακάτω μέλη: Κατερίνα Π. Λιθαδιώτη, Χαρίκλεια Γούναρη και Ράνια Καλογερομήτρου. Καθώς δεν υπήρχαν άλλες υποψηφιότητες για την Επιτροπή αυτή, συνεχίστηκε η ψηφοφορία.

5.  Υποψηφιότητες για την Εξελεγκτική Επιτροπή ήταν οι εξής: Robert Lloyd, Σόφη Λαμπή, και Φάλκου Αγγελική.  Οι παρόντες συμπλήρωσαν ψηφοδέλτια και η κατανομή των ψήφων ήταν ως εξής: R. Lloyd: 22 ψήφους, Σ. Λαμπή: 22 ψήφους, Αγγ. Φάλκου: 22 ψήφους. Οι παραπάνω τρεις είναι λοιπόν τα μέλη της επιτροπής γι’ αυτή τη χρονιά.  Καθώς δεν υπήρξαν άλλες υποψηφιότητες για την Εξελεγκτική Επιτροπή εκτός των παραπάνω τριών, δεν έγινε εκλογή και αναπληρωματικών μελών.

6.  Eκλογή Προέδρου:  Η μόνη υποψηφιότητα για τη θέση Προέδρου ήταν αυτή της Μαρίας Καφαντάρη.  Οι παρόντες συμπλήρωσαν ψηφοδέλτια και οι ψήφοι υπέρ της Μαρίας Καφαντάρη ήταν 20 (και 2 ψήφοι λευκές).

7: Υποψηφιότητες για την εκλογή μελών ΔΣ του Συλλόγου ήταν οι εξής: Σπυριδούλα Μπετσάνη, Κατερίνα Γ. Λιθαδιώτη, Επιφάνειος Ρούσος, Μάγδα Πατσή, Νινέττα Κοσμά, Ρήγας Γαλατσάνος, Michael Carins

Tα μέλη συμπλήρωσαν ψηφοδέλτια και τα αποτελέσματα είναι τα εξής: (με σειρά ψήφων): Σπυριδούλα Μπετσάνη: 18 ψήφους, Nινέττα Κοσμά: 18 ψήφους, Μάγδα Πατσή: 15 ψήφους, Kατερίνα Λιθαδιώτη: 14 ψήφους.  Οι παραπάνω είναι λοιπόν και τα μέλη του νέου Συμβουλίου του Συλλόγου. Οι υπόλοιποι ψήφοι κατανεμήθηκαν ως εξής: (Επιφάνειος Ρούσος: 10 ψήφοι, Ρήγας Γαλατσάνος: 8 ψήφοι, Michael Carins: 5 ψήφοι).  Οι παραπάνω εξελέγησαν ως αναπληρωματικά μέλη του ΔΣ, όπως κρίνεται απαραίτητο από το καταστατικό του Συλλόγου. Όλα τα ψηφοδέλτια ελέγχθηκαν από την Εφορευτική Επιτροπή.

8. O Mike Carins ζήτησε να προβληθούν περισσότερο δράσεις, π.χ. όπως η παροχή του αμαξιδίου του Φάρου σε άτομο με εγκεφαλικό . Επίσης η Anne Cragoe πρότεινε την χρήση του προφίλ του Συλλόγου στο facebook σε ό,τι αφορά την ενημέρωση μελών και φίλων του «ΦΑΡΟΥ» για τις δράσεις του Συλλόγου, λόγω της ευρείας χρήσης των μέσω κοινωνικής δικτύωσης.

 9. Ο πατήρ Ευάγγελος χαιρετίζοντας τη συνέλευση διαβεβαίωσε για τη συνέχιση της συνεργασίας του Συλλόγου με την Εκκλησία και με ενημερωτική στήλη για τις δράσεις του Φάρου κάθε τρίμηνο στο περιοδικό της ενορίας του «ΕνοριακόςΛόγος».

10. Κλείνοντας η απερχόμενη Πρόεδρος Χαρίκλεια Γούναρη ευχαρίστησε όλους και η συνέλευση ολοκλήρωσε τις εργασίες της στις 19:30.